Rubrieken
Populaire artikelen

4.5 Ouder- en leerlingentevredenheidsonderzoek

Eens in de vijf jaar wordt een oudertevredenheidsonderzoek gehouden onder alle ouders van Hageveld. De resultaten van het oudertevredenheidsonderzoek uit 2020 kunt hier vinden. In november 2020  heeft er een digitale thema ouderavond plaatsgevonden. Tijdens deze avond is specifiek om input gevraagd voor het schoolplan. Het betrof de thema’s uit het hoofdstuk “Onderwijs op Hageveld”: ruimte bieden aan verschillen, zelfstandigheid, digitale geletterdheid, burgerschap, internationalisering en toetsbeleid. De ouders, die hebben deelgenomen, hebben kinderen in de diverse jaarlagen. De onderbouw was daarbij beter vertegenwoordigd dan de bovenbouw. Samengevat vinden de ouders het volgende:

  • Er wordt op Hageveld niet te veel getoetst. Ouders zijn positief over de pep-weken. De SO’s en opdrachten in de periode kunnen beter op elkaar worden afgestemd.
  • Er is genoeg uitdaging te vinden op Hageveld. De ouders zijn erg positief over de Hagevelduren waar deze uitdaging te vinden is. Het moment van kiezen van de Hagevelduren geeft veel stress. Dat blijft, ook al wordt het achteraf meestal wel opgelost. 
  •  Ten aanzien van internationalisering en duurzaamheid werd aangegeven dat duurzaamheid belangrijk is, ook om dit aan kinderen mee te geven. Tegelijkertijd moet het ook gaan over inhoud én cultuur bij internationalisering, waarbij “fysiek” reizen van waarde is en blijft.
  • Het is voor ouders niet altijd duidelijk waar kinderen kennis over de actualiteit vandaan halen. Hageveld moet zoals ze dat nu ook doet, op neutrale wijze, aandacht besteden aan de actualiteit.
  •  Aandacht voor wereldburgerschap vinden ouders eveneens belangrijk.
  •  Op het gebied van digitalisering valt er in de basisvaardigheden nog terrein te winnen. Er kan meer gehaald worden uit digitaal samenwerken in Teams. 
  • Ten aanzien van zelfstandigheid zijn de Hagevelduren een mooi voorbeeld volgens de ouders.
In het schoolplan worden de uitkomsten van het oudertevredenheidsonderzoek en de thema avond meegenomen. Jaarlijks wordt een leerlingentevredenheidsonderzoek gehouden. De resultaten van 2023 zijn hier in te zien.

Terug