Waarom Hageveld?

Je kiest de school die het beste bij je past, een school die aansluit op jouw schooladvies en waar je je thuis voelt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere belangrijke factoren die meespelen in je keuze. Wij denken dat wij, naast een veilige en fijne leeromgeving, nog veel meer te bieden hebben. Hieronder vind je alvast drie belangrijke redenen om voor College Hageveld te kiezen:

- Een breed aanbod
- Prettige sfeer
- Duidelijkheid

Een breed aanbod 
College Hageveld heeft een breed aanbod aan vakken waaruit je kunt kiezen. Of je nu interesse hebt in Spaans, informatica of in creatieve vakken, wij bieden het allemaal aan! 

Je volgt bij ons reguliere vakken, zoals Nederlands, Engels, wiskunde en aardrijkskunde. We bieden ook digitale vaardigheden aan.  Daarnaast zijn er Hagevelduren, waarin jij zelf bepaalt welk vak je volgt. Vind je een bepaald vak lastig? Dan volg je een extra steunles. In een steunles krijg je extra uitleg over de stof waar je op dat moment mee bezig bent. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Bijvoorbeeld over Minecraft, 3D-printen, of roeien bij roeiclub het Spaarne? Volg dan een masterclass. De keuze is aan jou. Zo bepaal je voor een deel je eigen vakkenpakket!

Behalve steunlessen en masterclasses zijn er nog meer leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Denk aan toneelspelen, een muzikaal optreden op Glad Marmer, praten als Brugman in de debatingclub of deelnemen aan sporttoernooien. En het leuke is dat je dit allemaal onder schooltijd kunt doen, tijdens de Hagevelduren!

Voorbeelden van Hagevelduren:
Steunlessen voor alle vakken
Steunlessen plannen van je huiswerk
Steunles studievaardigheden 
Masterclass criminologie (maatschappijleer)
Masterclass katapult bouwen
Masterclass striptekenen
Masterclass moestuin
Masterclass schoolband
Masterclass wiskunde: Hoe win je de kangoeroe wedstijd?
Masterclass digitale fotografie
Masterclass duurzame kleding maken/ontwerpen
Masterclass drama: optreden & improviseren 

Prettige sfeer
College Hageveld staat bekend om zijn prettige sfeer. Een sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn, goed kan samenwerken en respectvol met elkaar omgaat. Dit geldt voor leerlingen onderling, maar ook tussen leerlingen en docenten. We accepteren geen pestgedrag. Samenwerken, elkaar motiveren en van elkaar leren vinden wij belangrijk. 

Onze docenten zijn betrokken en verantwoordelijk voor jou en het onderwijs. Je noemt docenten bij hun voornaam, omdat je een band met hen hebt. Natuurlijk respecteer je hen daarbij in hun rol als docent. Tot en met de examenklas heb je een persoonlijke mentor, die veel tijd en energie stopt in jouw begeleiding.

Duidelijkheid 
College Hageveld staat voor duidelijkheid en biedt een hoge kwaliteit van onderwijs en structuur. Het schooljaar is verdeeld in periodes. Elke periode sluiten we af met een proefwerk- en projectweek, de zogeheten pep-week. De lesstof die tijdens de periode aan bod is gekomen, wordt tijdens deze week getoetst en/of verwerkt in een project. 

Per vak krijg je een planner. Daarin staat per week wat er in de les of thuis gedaan moet worden. Je hebt een laptop waarop het lesmateriaal en de planners te vinden zijn. Zo weet je precies wat er wanneer van je verwacht wordt.

Meer informatie? Bekijk hier onze schoolgids.