Rubrieken
Populaire artikelen

3.1 Teams

De ca. 100 docenten en ca. 40 OOP’ers (onderwijsondersteunend personeel) dragen zorg voor onderwijs en begeleiding van de leerlingen. We werken met vier afdelingen waarbij binnen een afdeling een vaste groep leerlingen wordt begeleid door een vaste groep docenten. Elke afdeling heeft een afdelingsleider (afdeling 3/4 heeft twee afdelingsleiders) en één of twee leerling-coördinatoren.  De meeste docenten in een afdeling zijn ook mentor van een groep leerlingen.

De onderbouw heeft twee afdelingen: afdeling 1/2 en afdeling 3. De bovenbouw heeft ook twee afdelingen: afdeling 4 en afdeling 5/6. Elk afdeling wordt aangestuurd door een afdelingsleider en ondersteund door één of twee leerling-coördinatoren. Ter wille van een goede begeleiding komen de docenten van een afdeling wekelijks bij elkaar. De afdelingsleiders  hebben voor een goede afstemming van onderwijs en begeleiding regelmatig overleg met elkaar en met de schoolleiding.

In de onderbouw is veel aandacht voor het groepsproces, leeftijdsspecifieke begeleiding, studievaardigheden en keuzebegeleiding. Binnen de klas 4-afdeling ligt het accent in de begeleiding op de overgang naar zelfstandigheid, planning en reflectie. In de klas 5/6-afdeling  werken leerlingen samen met de mentoren gericht toe naar de eindexamens, waarbij de leerlingbegeleiding meer individueel is ingericht. Een overzicht van de afdelingsleiders vindt u hier.
Terug