Rubrieken
Populaire artikelen

3.1 Teams

De ca. 100 docenten en ca. 40 OOP’ers (onderwijsondersteunend personeel) dragen zorg voor onderwijs en begeleiding van de leerlingen. We werken met vijf horizontale teams, waarbij een team een vaste groep leerlingen is met een vaste groep docenten.De meeste docenten in het team zijn ook mentor van een groep leerlingen.

De onderbouw heeft drie teams: team 1, team 2 en team 3. De bovenbouw heeft twee teams: team 4 en team 5/6. Elk team wordt aangestuurd door een teamleider of, in het geval van team 5/6, door twee teamleiders. Ter wille van een goede begeleiding komen de docenten van een team wekelijks bij elkaar. De teamleiders hebben voor een goede afstemming van onderwijs en begeleiding regelmatig overleg met elkaar en met de schoolleiding.

In de onderbouwteams is veel aandacht voor het groepsproces, leeftijdsspecifieke begeleiding, studievaardigheden en keuzebegeleiding. In het klas 4-team ligt het accent in de begeleiding op de overgang naar zelfstandigheid, planning en reflectie. In het klas 5/6-team werken leerlingen samen met de mentoren gericht toe naar de eindexamens, waarbij de leerlingbegeleiding meer individueel is ingericht. Een overzicht van de teamleiders vindt u hier
Terug