Rubrieken
Populaire artikelen

3.2 Klassen

Wij besteden veel aandacht aan de samenstelling van de klassen. We verdelen de jongens en meisjes, zwakke en sterke leerlingen, rustige leerlingen, druktemakers en zittenblijvers zo gelijkmatig mogelijk over de klassen. Ook houden wij rekening met de woonplaats, zodat leerlingen samen kunnen fietsen en thuis samen kunnen werken.

Om kennis te maken met je klas worden er in alle jaarlagen groepsdagen voor de klas georganiseerd. Deze zijn bedoeld voor het (beter) leren kennen van elkaar, het samenwerken en het versterken van het groepsgevoel.

De kennismakingsdagen voor de brugklassers spelen zich af op het terrein van de school, meteen aan het begin van het schooljaar. De groepsdag van de tweedeklassers, staat in het teken van sport en spel. De derdeklassers gaan een dag naar De Kwakel voor poldersporten, waarbij samenwerking en sportief plezier centraal staan. Klas 4 gaat sinds een paar jaar naar de Ardennen. Tijdens de groepsdriedaagse daar verblijven de leerlingen op een camping, waar ze zelf verantwoordelijk zijn voor eten, afwassen en opruimen. Omdat leerlingen dan hun profielkeuze gemaakt hebben, zijn er nieuwe groepen gevormd. Kennismaken door een aantal dagen intensief met elkaar op te trekken vormt een goede basis voor de rest van de bovenbouw. In klas 5 speelt de groepsdag zich af op het Zandvoortse strand. Voor de zesdeklassers staan de groepsdagen in het teken van het profielwerkstuk en van de voorbereiding op het ‘straks studeren’.
Terug