woensdag 6 september 2017

Lezing over motivatie bij jongeren “Motivatie binnenstebuiten” (lees meer)

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert in de landelijke week van de opvoeding een lezing over hoe motivatie werkt bij jongeren. Deze lezing vindt plaats op donderdag 5 oktober van 20.00 tot 22.00 (inloop vanaf 19.45 uur) bij WIJ de Luifel, Herenweg 96 in Heemstede. Huub Nelis, auteur van de boeken “Motivatie binnenstebuiten”, “Puberbrein binnenstebuiten” en “Talent binnenstebuiten” zal de lezing verzorgen.

Veel ouders worstelen regelmatig met de motivatie van hun kinderen, vooral als het over school gaat. Hoe krijg je je zoon of dochter in beweging? De ene jongere lijkt niets te willen, de ander wil schijnbaar van alles tegelijk en heeft moeite met kiezen. Het valt soms niet mee om jongeren te motiveren, laat staan voor iets waarvan ze het nut nog niet kunnen overzien. Tussen hun 10e en 25e jaar komen jongeren er geleidelijk achter wat goed bij hen past. Wat voor rol heb je daar als ouder in? Hoe kun je kinderen daarbij ondersteunen?

Huub Nelis geeft in zijn verhaal veel praktische voorbeelden en tips over de werking van motivatie en de invloed die ouders en docenten daarop kunnen hebben. De kunst is om jongeren op zo’n manier te begeleiden en te inspireren dat ze uit zichzelf in beweging komen. Aan de hand van de basisprincipes van motivatie en herkenbare voorbeelden laat Huub Nelis zien hoe dit werkt.

Hebt u interesse in deze lezing, dan kunt u zich aanmelden via info@wijheemstede.nl onder vermelding van lezing motivatie bij jongeren. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan deze lezing. Er zijn maximaal 200 plaatsen beschikbaar.